dominikBanner
Zvezdice

Zvezdice

Starost otrok: 2 – 4
Vzgojiteljica: Ana Dolinšek
Pomočnica vzgojiteljice: Janja Jezeršek

 

V skupini je 19  otrok deset dečkov in devet deklic. Trinajst otrok je iz lanske skupine Angelčki, trije so novinci, trije pa iz lanske skupine Zvezdic. V skupini bo velik poudarek na socializaciji in sprejemanju različnosti.

Otroke bova spodbujali k samostojnosti. Kar zna otrok narediti sam, naj naredi sam.
Pomembna je rutina, za vse si bomo vzeli čas: za obuvanje, oblačenje, za umivanje rok, stranišče in  hranjenje – navajanje na okuse.
 
Letos bo prioriteta matematika. Z njo se bomo srečevali vsakodnevno: ob preštevanju otrok, ugotavljanju kdo manjka, pospravljanju igrač na svoje mesto, prepoznavanju znakov, spoznavanju barv, oblik,...
 
Velik poudarek bo na govoru, izgovarjavi glasov, govoru v stavkih ter bogatitvi besednega zaklada. Otroke bova navajali na poslušanje literarne vsebine, preizkusili se bodo tudi v dramatizaciji. S projektom Dominikov nahrbtnik bomo družine spodbujali k skupnemu prebiranju zgodb za otroke, ter s tem vzbujali otrokom pozitiven odnos do knjig.
Pomembno pri umetnosti se nama zdi, da so otroci veseli, zadovoljni v ustvarjalnosti ter izražanju, pa naj bo to na likovnem področju, prepevanju, glasbenem ustvarjanju ali plesu. 
 
Spoznavali bomo bližnje okolje. Učili se bomo bivanja v skupini, pomagali jim bova pri navezovanju prijateljskih odnosov, se seznanjali s pravili in dogovori v skupini. 
 
Naravo bomo spoznavali z neposrednim opazovanjem  predvsem na sprehodih. Izvedli bomo dan v gozdu,  na snegu, na travniku (igra z naravnim materialom). Otroci se bodo še naprej vzgajali v skrbi za naravo in varčevanju z vodo, brisačami in milom, v sobi bomo ločevali odpadke.
 
Želiva si, da bi bilo otrokom v letošnjem šolskem letu čim bolj prijetno in bi skupaj rasli v sprejemanju in prijateljstvu povezani kot družina.