dominikBanner
Zvezdice

Zvezdice

Starost: 2 – 4 l.

Šolsko leto: 2018/2019

Vzgojiteljica: Andreja Marin Soklič

Pomočnica vzgojiteljice: Suzana Omahna

 

V skupini je 19 otrok; 9 deklic in 10 dečkov. Imamo 8 novinčkov, ostali otroci so bili v vrtcu že preteklo šolsko leto.

Zvezdice smo zelo živahne in radovedne in zato potrebujemo veliko gibanja. Veliko časa bomo preživeli zunaj na svežem zraku. Opazovali in raziskovali bomo naravo in dogajanje okrog nas.

Trudili se bova, da bova s prijetno klimo in dinamiko dela vplivali na aktivno in sproščeno vzdušje v skupini in da se bodo otroci počutili sprejeti ter da bodo radi prihajali v vrtec.

Otroke bova spodbujali, da bodo čim bolj samostojni – kar znajo in zmorejo, naredijo sami.skupini je 19 otrok; 9 deklic in 10 dečkov.  Kar 6 otrok je v septembru prvič prestopilo prag  našega vrtca, zato bomo v začetku delali na medsebojnem spoznavanju, sprejemanju, tkanju prijateljskih vezi. Želiva ustvariti okolje, v katerem se bodo vsi otroci v skupini dobro počutili. Navajali se bomo na vsakodnevno rutino v vrtcu. Poudarek bova dali navajanju na samostojnost pri hranjenju, pri obuvanju, oblačenju, umivanju. Otroci bodo po svojih zmožnostih poskušali skrbeti za svoje zdravje, zdravje ostalih in se urili v pridobivanju higienskih navad. Spodbujali jih bova in jim pomagali, da bodo to, kar znajo in zmorejo, storili sami.