dominikBanner
Angelčki

Angelčki

Starost otrok: 1 – 2

Vzgojiteljica: Ana Dolinšek

Pomočnica: Janja Jezeršek

 

V skupini je 14 otrok: 8 deklic in 6 dečkov. Najmlajša sta bila poleti stara 1 leto. Najstarejši je bil ­­­­­­­­­­­­avgusta star 2 leti.

Čeprav so otroci še majhni, so že postavljeni v okolje, kjer morajo sobivati z drugimi otroci in odraslimi. Cilj letošnjega leta bo, povezati skupino, v kateri se bodo otroci učili sobivati eden z drugim, se sprejemali, delili, si pomagali. Otroci v tej starosti so še precej egocentrični, zato bo otrokom omogočeno okolje v katerem bodo spoznavali, odkrivali, se učili igrati skupaj, se veseliti, se srečati v jutranjem krogu, skupaj ustvarjati ipd. Poskušali bova ustvariti okolje v katerem se bomo dobro počutili. Poudarek bova dali navajanju na samostojnost pri hranjenju in pitju iz skodelice, pri obuvanju, oblačenju, umivanju. Otroke bova spodbujali in jim pomagali, da bodo to kar znajo in zmorejo storili sami (npr. sezuvanje in obuvanje čevljev in copatk, slačenje jopic in hlač, umivanje rok, ust ...).

Dodatne dejavnosti bomo izvajali iz področja NARAVE, predvsem spoznavanju živali saj se bomo pridružili celoletnemu projektuSPOZNAVAMO ŽIVALSKI SVET, ter spoznavanju vrednot hvaležnost in dobrota.

Trudili se bova, da se bodo otroci v skupini dobro počutili ter radi prihajali v vrtec..